top of page

Εγκαίνια Νέας Ιστοσελίδας

Updated: Dec 15, 2018

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού εγκαινιάζει σήμερα, 1 Ιανουαρίου 2018, το νέο αυτό έτος με την επετειακή έκδοση της βιογραφίας των Αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ. Είναι ιδιαίτερη ευλογία το ότι μας αξιώνει ο Θεός, δια των πρεσβειών των Αγίων Βασιλομαρτύρων, να σφραγίσουμε την έναρξη του επετειακού έτους των 100 χρόνων από το μαρτύριό τους εκδίδοντας την παρούσα ιστοσελίδα.


Σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι να δώση στο ελληνόφωνο κοινό την δυνατότητα να γνωρίση την αναμενόμενη έκδοση του έργου της Μονής: Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ, Όσα δεν μπόρεσε να κρύψη η σιωπή. Πέρα από αυτό, όμως, ευχή μας είναι να γίνη τόσο η ιστοσελίδα αυτή όσο και το υπό έκδοση έργο αφορμή να γνωρίσουν οι Έλληνες τον θησαυρό των αγίων μαρτύρων αυτών, οι οποίοι πραγματικά έχουν να πουν πάρα πολλά στις ψυχές μας. Όλοι θα εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι η τελευταία τσαρική οικογένεια της Ρωσσίας ήταν πάνω από όλα μια αληθινά απλή οικογένεια. Η μόνη παρηγοριά τους παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής τους η μεταξύ τους αγάπη και η αγάπη προς τον Θεό.


Ευχόμαστε, λοιπόν, το νέο αυτό έτος, ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θα μας προσφέρη, να δώση σε όλους την χαρά της γνωριμίας με το κεφάλαιο αυτό της ιστορίας. Ένα κεφάλαιο συγκινητικό, ζεστό, οικογενειακό, δραματικό, τραγικό, αλλά τελικά ένα μεγάλο κεφάλαιο αγιότητος, το οποίο μπορεί να οικοδομήση τις ψυχές όλων μας. Αμήν.



Καλή Χρονιά !




bottom of page