PSD-03a.png
Aug 24, 2018

Όταν επιτέλους λάμπει η αλήθεια

1 comment

Ξεκινώντας από τον τίτλο που έδωσα στο κείμενο, θα έλεγα πως με την μελέτη αυτού του εξαιρετικού βιβλίου μάθαμε χωρίς παρωπίδες και προπαγάνδα τι πραγματικά είχε συμβεί σε αυτήν την Αγία Οικογένεια πριν από 100 χρόνια κάτι το οποίο νοιώθω ότι είχε προσπαθήσει να αποκρύψει σε μεγάλο βαθμό το κουμουνιστικό καθεστώς και ειδικά στον έξω κόσμο.

Εκπληκτικό είναι το γεγονός διαβάζοντας το βιβλίο αυτό πως κρατήθηκε αυτή η οικογένεια ενωμένη, αγαπημένη και με βαθιά πίστη στο Θεό απ' όλα τα μέλη μέχρι το μαρτυρικό τους τέλος.

Θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου η αφοσίωση του Νικόλαου στον Θεό στην πατρίδα και στην οικογένεια παρά την απότομη και σε νεαρά ηληκία ανάληψη των τσαρικών του καθηκόντων σε μια περίοδο γεμάτη από εντάσεις και πολέμους για την Ρωσία. Σίγουρα θα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για εμάς ο τρόπος και η αντιμετώπιση αυτών των δύσκολων καταστάεων.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πατέρες της Ι.Μ.Τ.Π.Μ.Π. για την μελέτη και συγγραφή του βιβλίου αυτού μέσω του οποίου είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε την Αγία αυτή Οικογένεια.Ένα βιβλίο που η μελέτη του δεν σταματά στην πρώτη φορά που θα το διαβάσεις.

 

Άγιοι Βασιλομάρτυρες, πρεσβεύσατε υπέρ ημών.

 

 

 

 

Aug 24, 2018

Πολύ επιτυχής παρατήρηση η αφοσίωση του μεγαλομάρτυρα τσάρου Νικολάου στα ιερά του καθήκοντα από αυτήν την πρώτη νεανική του ηλικία. Αυτό συχνά το προσπερνάμε. Ο άγιος Νικόλαος ήταν ένα παιδί 26 χρόνων όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ας σκεφτεί ο καθένας μας όταν ήμασταν 26 χρόνων πώς ήμασταν και ας σκεφτούμε τί θα κάναμε αν είχαμε την εξουσία του 1/6 της υφηλίου! Η σταθερότητα, η σοφία και η διάκριση με την οποία πορεύτηκε κατά τα 23 χρόνια της βασιλείας του ο άγιος Νικόλαος είναι μοναδική στην ιστορία.

 

Και πάλι, πολύ εύστοχο σχόλιο! Ας έχουμε τις πρεσβείες τους!

New Posts
  • Μόλις τελείωσα το βιβλίο με θαυμασμό και απίστευτη λύπη για την κατάληξη των γεγονότων και την αγριότητα του μαρτυρίου... Ήδη σε συζήτηση που είχα με Γερμανοτραφη Έλληνα επιστήμονα, κατάλαβα αμέσως πόσο έχει διαστρεβλωθει η ιστορία τη βασιλικήςς οικογένειας!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ν ευκαιρία αυτή να μάθω και να αγαπήσω αυτούς τους Αγίους! Ήδη βέβαια είχα διαβάσει χρόνια πρίν το υπέροχο βιβλίο με τον βίο της αγίας μεγάλης δούκισσας Ελισσάβετ... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εάν ο Θεός μας χαρίσει και 4ο τέκνο, εάν είναι κορίτσι να το βαυτισουμε Ελισάβετ εάν δε είναι αγόρι Αλέξιο η Νικόλαο!!! Ευχαριστώ Με τιμή Μπιστολας Δημήτριος Αθήνα
  • Το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικό έργο, προιόν άρτιας προετοιμασίας σε κάθε τομέα: έρευνα, φωτογραφικό υλικό, σύνταξη και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τον αναγνώστη. Αναμένω την επόμενη έκδοση ανεξαρτήτως θεματολογίας!
  • Συγγνώμη που θα γράψω στα αγγλικά , διότι δεν γράφω εύκολα στα ελληνικά. An amazing book, very well researched and written and very spiritual. The humility and the faith in God of the Romanof family it taught me a great deal. Being rich and powerful did not stop the Royal family to pray in their everyday lives. Reaching out to the needy, the love and respect between them is a lesson to every family. I highly recommend that all members of every family read this book. Της Αγίας οικογένειας τις ευχές και πρεσβείες τους να εχωμεν Eleni Tsangaris