PSD-03a.png
Aug 23, 2018

H πραότητα δεν είναι συνώνυμη με την αδυναμία

3 comments

Edited: Aug 27, 2018

Το βιβλίο αυτό το διάβασα σε λιγότερο από 12 ώρες - η συγγραφή του με εγκλώβισε. Η παράθεση των γεγονότων πραγματικά ζωντανή, το φως της ιστορικής αλήθειας που έφεξε στο κομμάτι αυτό της ιστορίας - που μου ήταν "γνωστό" μόνο μέσο της προπαγάνδας, η αδόλευτη αγάπη της οικογένειας αυτής που με έφερε μπροστά στις δικές μου αδυναμίες και πραγματικότητες. Η απόλυτη αφοσίωση του Νικολάου στην οικογένεια, πατρίδα και Θεό-εκκλησία με κατέπληξε! Η ζωή και το μαρτύριο αυτής της οικογένειας με έχει προκαλέσει και προσκαλέσει στο να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Η διαθήκη του μάρτυρα Νικολάου (το κακό δεν πολεμάτε με το κακό αλλά νικιέται με την αγάπη) θα με συνοδεύει. Ίσως δεν υπάρχει άνθρωπος και οικογένεια που συκοφαντήθηκε περισσότερο στην ζωή και στον θάνατο. Ο άνθρωπος αυτός - που κατείχε για δεκαετίες την απόλυτη κοσμική εξουσία - παραδόθηκε με τέτοια δυνατή και αταλάντευτη πίστη στο θέλημα του Θεού αποδεικνύοντας στην πράξη (δηλαδή με την ζωή και το μαρτύριο του) ότι "η πραότητα δεν είναι συνώνυμη με την αδυναμία". Και έτσι ο Άγιος Θεός τον καταξίωσε και τον χαρίτωσε στην αιώνια ζωή εν σκηνές δικαίων. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια καταγραφής της αγιότητας των Βασιλομαρτύρων (την μόνη στην πραγματικότητα) αλλά και ταυτόχρονα της αποκατάστασης της αλήθειας μέσα σε χρόνους όπου η "ιστορία" γράφετε από τους "νικητές" του αιώνος τούτου. Ευχαριστούμε και ταυτόχρονα συγχαίρουμε του πατέρες της Ι.Μ.Τ.Π.Μ.Π για την πρωτοβουλία και το πόνημα αυτό - να μας γνωρίσει με μια τόσο Άγια Οικογένεια σε χρόνους και καιρούς που η οικογένεια σαν θεσμός βάλλεται πανταχόθεν. Άξιο το έργο σας και ευχόμαστε τα καλύτερα, προσδοκώντας πάντα και σε νέες εκδώσεις. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους.

Aug 24, 2018

Προσκλητικό και θετικά προκλητικό όντως το βιβλίο αυτό! Έχει φέρει πολλούς από μας σε μεγαλύτερο βαθμό αυτοεξέτασης και μας έδωσε έμπνευση για μεγαλύτερη πνευματική προσπάθεια τόσο εντός του οικογενειακού μας περιβάλλοντος όσο και στην εν γένει πνευματική μας πορεία.

Aug 27, 2018

Πολύ στοχευμένος ο τίτλος αγαπητέ φίλε και αδερφέ. Η πραότητα, η ειρήνη, η μακροθυμία και ταπεινοφροσύνη είναι πνευματικά γνωρίσματα που είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα εκείνων που πραγματικά επιζητούν την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους.

New Posts
  • Μόλις τελείωσα το βιβλίο με θαυμασμό και απίστευτη λύπη για την κατάληξη των γεγονότων και την αγριότητα του μαρτυρίου... Ήδη σε συζήτηση που είχα με Γερμανοτραφη Έλληνα επιστήμονα, κατάλαβα αμέσως πόσο έχει διαστρεβλωθει η ιστορία τη βασιλικήςς οικογένειας!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ν ευκαιρία αυτή να μάθω και να αγαπήσω αυτούς τους Αγίους! Ήδη βέβαια είχα διαβάσει χρόνια πρίν το υπέροχο βιβλίο με τον βίο της αγίας μεγάλης δούκισσας Ελισσάβετ... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εάν ο Θεός μας χαρίσει και 4ο τέκνο, εάν είναι κορίτσι να το βαυτισουμε Ελισάβετ εάν δε είναι αγόρι Αλέξιο η Νικόλαο!!! Ευχαριστώ Με τιμή Μπιστολας Δημήτριος Αθήνα
  • Το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικό έργο, προιόν άρτιας προετοιμασίας σε κάθε τομέα: έρευνα, φωτογραφικό υλικό, σύνταξη και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τον αναγνώστη. Αναμένω την επόμενη έκδοση ανεξαρτήτως θεματολογίας!
  • Συγγνώμη που θα γράψω στα αγγλικά , διότι δεν γράφω εύκολα στα ελληνικά. An amazing book, very well researched and written and very spiritual. The humility and the faith in God of the Romanof family it taught me a great deal. Being rich and powerful did not stop the Royal family to pray in their everyday lives. Reaching out to the needy, the love and respect between them is a lesson to every family. I highly recommend that all members of every family read this book. Της Αγίας οικογένειας τις ευχές και πρεσβείες τους να εχωμεν Eleni Tsangaris