PSD-03a.png
Aug 26, 2018

Δεν θα σιωπήσουμε. Είμαστε η συνείδησή σας!

0 comments

Μία μεγάλη αλήθεια γίνεται φανερή από το βιβλίο αυτό: οι εραστές του αγαθού, ασχέτως της

κοινωνικής τους τάξεως, καθίστανται πάντοτε στόχοι προς εξολόθρευση από τους ακολούθους των αντιστρατευομένων δυνάμεων του κακού. Από τον πιο άσημο πολίτη ενός καθεστώτος μέχρι και αυτόν τον κάτοχο της ανώτατης εξουσίας -τον απόλυτο μονάρχη- όλοι ανεξαιρέτως, όταν θέτουν ως γνώμονα της ζωής τους την υπηρεσία του αγαθού και της αλήθειας, τότε αρχίζει γι’ αυτούς η αντίστροφη μέτρηση. Αλλά τί γίνεται τελικά; Ναι, η σύγχρονή τους πραγματικότητα τούς σβήνει από τις σελίδες της· τους γράφει, όμως, στις σελίδες της η Ιστορία που έχει ως ημερομηνία λήξης της το τέλος του κόσμου. Μέχρι τότε, μέχρι την ανακαίνιση των πάντων, οι ήρωες της πίστης και του ιερού χρέους θα παραμένουν για κάθε γενεά οι μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης και άντλησης θάρρους για την άρση του Σταυρού.

 

Τους Αγίους Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ τους έριξαν από το αθεώρητο ύψος της κοσμικής τους δόξας μέσα σε ένα σκοτεινό υπόγειο στα έγκατα της γης και εκεί μέσα τους έσφαξαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Γιατί; Διότι η αρετή τους, την οποία μαρτύρησαν όλοι οι διώκτες τους από πολύ κοντά, αποτελούσε ξίφος που έσφαζε την μοχθηρή τους συνείδηση. Τελικά, όμως, οι εξολοθρευθέντες δεν αφήνουν την συνείδηση των μοχθηρών να ησυχάσει, αλλά γίνονται οι ίδιοι η συνείδησή τους, η οποία θα τους κρίνει κατά την Ημέρα εκείνη.

Η βιογραφία των αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ ελέγχει όλους μας. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες: η αρετή δεν απαιτεί συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει. Είναι εφικτή τόσο στην απόλυτη φτώχεια όσο και στον απόλυτο πλούτο. Και την αλήθεια αυτήν δεν μπόρεσε να μας την κρύψει η σιωπή. Έστω και μετά από 100 χρόνια, την μάθαμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

New Posts
  • Μόλις τελείωσα το βιβλίο με θαυμασμό και απίστευτη λύπη για την κατάληξη των γεγονότων και την αγριότητα του μαρτυρίου... Ήδη σε συζήτηση που είχα με Γερμανοτραφη Έλληνα επιστήμονα, κατάλαβα αμέσως πόσο έχει διαστρεβλωθει η ιστορία τη βασιλικήςς οικογένειας!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ν ευκαιρία αυτή να μάθω και να αγαπήσω αυτούς τους Αγίους! Ήδη βέβαια είχα διαβάσει χρόνια πρίν το υπέροχο βιβλίο με τον βίο της αγίας μεγάλης δούκισσας Ελισσάβετ... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εάν ο Θεός μας χαρίσει και 4ο τέκνο, εάν είναι κορίτσι να το βαυτισουμε Ελισάβετ εάν δε είναι αγόρι Αλέξιο η Νικόλαο!!! Ευχαριστώ Με τιμή Μπιστολας Δημήτριος Αθήνα
  • Το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικό έργο, προιόν άρτιας προετοιμασίας σε κάθε τομέα: έρευνα, φωτογραφικό υλικό, σύνταξη και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τον αναγνώστη. Αναμένω την επόμενη έκδοση ανεξαρτήτως θεματολογίας!
  • Συγγνώμη που θα γράψω στα αγγλικά , διότι δεν γράφω εύκολα στα ελληνικά. An amazing book, very well researched and written and very spiritual. The humility and the faith in God of the Romanof family it taught me a great deal. Being rich and powerful did not stop the Royal family to pray in their everyday lives. Reaching out to the needy, the love and respect between them is a lesson to every family. I highly recommend that all members of every family read this book. Της Αγίας οικογένειας τις ευχές και πρεσβείες τους να εχωμεν Eleni Tsangaris